Recreacup

Gymfed vzw organiseert voor de recreatieve skippers tweemaal per seizoen een buttonafname en recreacup. De Recreacup is een individuele wedstrijd waaraan enkel recreatieve skippers kunnen deelnemen.


Meer info: zie websitekalender

LogoROPESKIPPING-Gymbo

Buttonafname:
De dag van de Recreacup kunnen skippers op een door Gymfed vastgelegd moment alle mogelijke brevetten afleggen. Voor 2017 is het concept volledig vernieuwd. De nieuwe buttons zijn vooral gericht naar recreatieve en beginnende competitie skippers. Om een brevet te behalen, dient men enerzijds een aantal oefeningen correct uit te voeren, maar ze anderzijds ook in een combinatie te doen. Voor elk van de onderdelen krijgt men een score. Indien men in totaal minstens 75/100 heeft behaald, is het brevet binnen! Voor de speedbrevetten dient men alle 3 de vooropgestelde minimumscores te halen om het brevet te behalen. Niets houd je natuurlijk tegen om je score later te verbeteren.

Recreacup:
De Recreacup is een wedstrijd voor recreatieve springers, waarbij men individueel proeven dient uit te voeren, om zo punten te verdienen. De springer met de meeste punten wint de Recreacup (steeds per leeftijdscategorie: mini 1 - mini 2 - beloften - junioren - senioren). De nadruk ligt bij deze wedstrijd sterk op amusement en recreatieve springers de mogelijkheid bieden om een wedstrijdervaring mee te maken.

De Recreacup is toegankelijk voor alle leden van Gymfed vzw, behalve voor competitiespringers. Competitiespringers krijgen de mogelijkheid om deel te nemen aan provinciale en nationale wedstrijden, zodat de Recreacup voorbehouden blijft voor springers die het huidige seizoen NIET deelnemen aan competitieve wedstrijden rope skipping ingericht door Gymfed vzw.

Panorama recreacup-aangepast

De proeven voor het seizoen 2017-2018 zullen in september terug te vinden zijn in de reglementen, samen met een korte beschrijving van iedere proef.
Hieronder kan je alle proeven (behalve de verrassingsproeven) bekijken:

Video proeven Recreacup 1
Video proeven Recreacup 2
Video proeven Recreacup 3

Inschrijven:
Inschrijvingen gebeuren steeds via de clubs: de clubs schrijven hun leden in via het ledenprogramma.
Het inschrijvingsgeld bedraagt 2 euro pp voor de buttonafname en 5 euro pp voor de Recreacup. Dit inschrijvingsgeld omvat alle kosten om deel te nemen, plus een leuk cadeau ter plaatse!

Ben je nog geen lid van Gymfed vzw? Lees hier hoe je je lid kan maken.

Meer info:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.