Jury

Ben je geboren in 2002 of vroeger en wens je jouw rope skipping ervaring toe te passen in de echte praktijk als gecertificeerd jurylid? Gymfed organiseert verschillende jurycursussen en -bijscholingen.


juryleden


Wie:
Om een gecertificeerd jurylid te worden dient men te slagen voor het juryexamen dat zowel de theoretische als praktische kennis test. Er bestaan 4 categorieën:

Categorie

Leeftijd

Brevet

Opgave mogelijk voor

IV

° 2002 of vroeger

Theorie + speed +

CREA SR of DIFF SR B

Minimasters

C-masters

III

° 2002 of vroeger

Theorie + speed +

CREA (SR+DD) of DIFF B (SR+DD)

Minimasters

Miniteams SR+DD

C-/B-masters + C-/B-teams

II

° 2000 of vroeger

Theorie + speed +

CREA (SR+DD) of

DIFF SR A en DIFF DD B

Minimasters

Miniteams SR+DD

C-/B-masters + C-/B-teams

A-/BK-masters

Minidemo en Democup

I

° 2000 of vroeger

Theorie + speed +

CREA (SR+DD) of DIFF A (SR+DD)

Minimasters

Miniteams SR+DD

C-/B-/A-/BK-masters +

C-/B-/A-/BK-teams

Minidemo en Democup


Voor het seizoen 2017-2018 kunnen reeds erkende juryleden hun brevet behouden (speed, theorie, DIFF A- en B-niveau en CREA) op voorwaarde dat zij het huidige seizoen een door Gymfed georganiseerde jurybijscholing volgen. Indien een jurylid op dit moment enkel over het brevet theorie, speed en RE SR beschikt, dient dat jurylid dit seizoen nog te slagen voor PRES SR alvorens een jurybrevet van categorie IV toegekend te krijgen. Een jurylid van bijvoorbeeld °2002 dat reeds over alle jurybrevetten van categorie II beschikt, kan dit seizoen maximaal categorie III toegekend krijgen, aangezien hij/zij te jong is. Voor nieuwe juryleden of juryleden die nog bijkomende onderdelen wensen af te leggen, worden meerdere jurycursussen- en bijscholingen georganiseerd. Daaropvolgend worden examenmomenten voorzien (DIFF + CREA) in het begin van het seizoen en mogelijks nog extra examenmomenten (DIFF + CREA) in het midden van het seizoen. Voor speed en theorie wordt een digitale test voorzien via Judge@Home. Elk jurylid krijgt hiervoor per seizoen 3 kansen om te slagen.

Hoofdjuryleden kunnen enkel juryleden zijn van Categorie I met als minimumleeftijd 21 jaar en dienen een aparte cursus te volgen.

Kledij:
Juryleden dragen de door Gymnastiekfederatie Vlaanderen vzw opgelegde kledij (sportschoenen, egaal zwarte trainingsbroek (zonder motief) of trainingsbroek van een nationale Gymfed outfit en jurypolo). De jurypolo dient duidelijk zichtbaar te zijn. Het is niet toegestaan om als jurylid een sjaal te dragen. Het is wel toegestaan om een t-shirt met lange mouwen onder de polo te dragen. Voor juryleden is enkel een witte longsleeve onder de polo toegestaan. Juryleden dragen tijdens het jureren geen uniform dat gerelateerd is aan een club.

Een jurylid dient zich steeds minimaal 30 minuten vóór aanvang van de wedstrijd aan te melden in het jurylokaal. Een hoofdjury dient twee uur vóór aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn. Een jurylid dient lid te zijn van Gymfed om te kunnen jureren voor een wedstrijd. Een jurylid kan geen wedstrijd jureren waaraan hij zelf deelneemt (bijvoorbeeld freestyles jureren indien hij enkel aan de speedonderdelen deelneemt).

Jurycursussen:
- In het seizoen 2017-2018 worden 4 cursussen DIFF en 4 cursussen CREA aangeboden verspreid over 4 verschillende porovincies
- Is een ganse dag opleiding (10:00-16:00) bedoeld voor beginnende juryleden. Ook nieuwe juryleden die de volledige opfrissing nog eens willen krijgen, zijn welkom 
- Inhoud: algemene regels (theorie) en freestyles (naargelang de cursus is dit DIFF of CREA)

Jurybijscholingen:
- In het seizoen 2017-2018 worden 4 bijscholingsdagen voorzien verspreid over 4 verschillende provincies
- bedoeld voor reeds bestaande juryleden: opfrissing van de cursus
- inhoud: 1u CREA en 1u DIFF (vnl praktijk: oefenen op jureren)

Jury-examen:
- In het seizoen 2017-2018 worden min. 4 examendagen voorzien verspreid over 4 verschillende provincies
- inhoud: 1,5u examen CREA en 2u examen DIFF (praktijk)

Juryopleidingen Demonstraties:
- Voor demowedstrijden dienen juryleden over de correcte diploma's te beschikken en vooraf ook de volledige demo opleiding gevolgd te hebben in het seizoen 2017-2018. De opleiding duurt 2 uur en zal voor aanvang van de wedstrijd worden aangeboden.
- inhoud: 2u praktijkopleiding (DIFF, CREA en foutentellers)

Theorie en speed
Voor speed en theorie wordt een digitale test voorzien via Judge@Home. Elk jurylid krijgt hiervoor per seizoen 3 kansen om te slagen.

Inschrijven:
Inschrijven kan hier. Het volgen van de cursus is niet verplicht. Voor het seizoen 2017-2018 kunnen reeds erkende juryleden hun brevet behouden (speed, theorie, DIFF A- en B-niveau en CREA) op voorwaarde dat zij het huidige seizoen een door Gymfed georganiseerde jurybijscholing volgen.

Niet-leden kunnen een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. waarin zij vermelden welke cursus of bijscholing zij wensen te volgen en/of of welk examen zij wensen af te leggen.