Jury

Ben je geboren in 2001 of vroeger en wens je jouw rope skipping ervaring toe te passen in de echte praktijk als gecertificeerd jurylid? Gymfed organiseert verschillende jurycursussen en -bijscholingen.


juryleden


Wie:
Om een gecertificeerd jurylid te worden dient men te slagen voor het juryexamen dat zowel de theoretische als praktische kennis test. Voor juryleden geldt een minimumleeftijd die bepaald wordt door het geboortejaar. Voor het seizoen 2016-2017 dient een jurylid geboren te zijn in het jaar 2001 of vroeger. In het seizoen 2016-2017 dienen de reeds erkende  juryleden niet opnieuw examen af te leggen. Hun diploma’s komen overeen met een diploma van niveau A. Voor nieuwe juryleden of juryleden die nog bijkomende onderdelen wensen af te leggen, worden meerdere examenmomenten voorzien (DIFF + CREA) in het begin van het seizoen en mogelijks nog extra examenmomenten (DIFF + CREA) in het midden van het seizoen.

Voor speed wordt een digitale test voorzien. Hiervoor worden minimum 2 momenten per seizoen aangeboden. Juryleden worden voor de digitale speedtest geïnformeerd en uitgenodigd via e-mail. Enkel juryleden waarvan het e-mailadres correct in het ledenprogramma staat vermeld, worden hiervoor uitgenodigd en zullen dus gecertificeerd kunnen worden. Hiervan ligt de verantwoordelijkheid geheel bij de club.

Kledij:
Juryleden dragen de door de federatie opgelegde kledij (sportschoenen, egaal zwarte trainingsbroek (zonder motief) of trainingsbroek van een nationale federatie outfit en jurypolo). De jurypolo dient duidelijk zichtbaar te zijn. Het is niet toegestaan om als jurylid een sjaal te dragen. Het is wel toegestaan om een t-shirt met lange mouwen onder de polo te dragen. Voor juryleden is enkel een witte longsleeve onder de polo toegestaan. Juryleden dragen tijdens het jureren geen uniform dat gerelateerd is aan een club.

Een jurylid dient zich steeds minimaal 30 minuten vóór aanvang van de wedstrijd aan te melden in het jurylokaal. Een jurylid dient lid te zijn van Gymfed om te kunnen jureren voor een wedstrijd.

Soorten diploma's:
Voor het seizoen 2016-2017 bestaan volgende juryleden:
-    Difficulty single rope (DIFF SR): niveau A-B-C
-    Difficulty double dutch (DIFF DD): niveau A-B-C
-    Presentation (PRES)
-    Required elements single rope (RE SR)
-    Required elements double dutch (RE DD)
-    SPEED juryleden

Betaling op wedstrijden:
De betaling van juryleden gebeurt steeds volgens de behaalde diploma’s:

HOOFDJURY DIFF A DIFF B DIFF C CREA PRES CREA RE BETALING
x x     x x 50 euro
  x     x x 25 euro
    x   x x 20 euro
      x x x 15 euro
  x     x   20 euro
  x       x 20 euro
    x   x   15 euro
    x     x 15 euro
      x x   10 euro
      x   x 10 euro
        x x 15 euro
  x         15 euro
    x       10 euro
      x     5 euro
        x   10 euro
          x 10 euro
Half diploma: enkel SR of enkel DD op DIFF of RE 5 euroJurycursussen:
- In het seizoen 2016-2017 worden 4 cursussen DIFF en 4 cursussen CREA aangeboden verspreis over 4 verschillende porovincies
- Is een ganse dag opleiding (10:00-16:00) bedoeld voor beginnende juryleden
- Inhoud: algemene regels (theorie), speedgedeelte en freestyles (naargelang de cursus is dit DIFF of CREA)
- Data: zie websitekalender

Jurybijscholingen:
- In het seizoen 2016-2017 worden 4 bijscholingsdagen voorzien verspreid over 4 verschillende provincies
- bedoeld voor reeds bestaande juryleden: opfrissing van de cursus
- inhoud: 1,5u DIFF gevolgd door 1,5u CREA (vnl praktijk: oefenen op jureren)
- Data: zie websitekalender

Jury-examen:
- In het seizoen 2016-2017 worden min. 4 examendagen voorzien verspreid over 4 verschillende provincies
- inhoud: 1,5u examen DIFF gevolgd door 1,5u examen CREA (theorie + praktijk)
- Data: zie websitekalender

Juryopleidingen Demonstraties:
- In het seizoen 2016-2017 worden min. 2 opleidingen voor demojuryleden voorzien verspreid over 2 verschillende provincies + 1 opleiding de dag van het BK Democup (net voor de
  wedstrijd)
- inhoud: 2u opleiding (DIFF, CREA en foutentellers)
- Data: zie websitekalender

Prijs:
- In het seizoen 2016-2017 worden de jurycursussen, -bijscholingen en -examens uitzonderlijk GRATIS aangeboden aan leden van Gymfed.
- Inschrijven vooraf is verplicht. Wie niet is ingeschreven via het ledenprogramma, kan niet deelnemen.
- Niet-leden betalen voor een jurycursus: 40 euro, voor een jurybijscholing 20 euro, voor deelname aan het examen 10 euro (5 euro voor CREA en 5 euro voor DIFF)

Inschrijven:
Inschrijven gebeurt steeds via het ledenprogramma. Het volgen van de cursus of bijscholing is niet verplicht. Men kan ervoor kiezen om enkel het examen af te leggen.
Niet-leden kunnen een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. waarin zij vermelden welke cursus of bijscholing zij wensen te volgen en/of of welk examen zij wensen af te leggen.