Initiator Rope Skipping

Wens jij de basisvaardigheden van onze sport over te brengen aan beginnende rope skippers of wil je graag lesgeven op schoolsportdagen of sportkampen? Dan is deze opleiding zeker iets voor jou!


VTS SportVlaanderen

Functieprofiel van de initiator:
De ‘Initiator’ staat in voor het initiëren van beginnende of recreatieve sporters (jongeren, adolescenten en volwassenen) op clubniveau, rekening houdend met de ontwikkelingskenmerken van de doelgroep en de ontwikkelingslijn van de sport teneinde hen via aangepaste sporttechnische en -tactische trainingssessies leerdoelen te laten bereiken.

Doelstellingen:
Door het volgen van deze opleiding leert de cursist (naast de algemene doelstellingen) in te staan voor het initiëren van beginnende en/of recreatieve ropeskippers (jongeren, adolescenten en volwassenen) op clubniveau, rekening houdend met de ontwikkelingskenmerken van de doelgroep en de ontwikkelingslijn van ropeskipping teneinde hen via aangepaste sporttechnische en -tactische trainingssessies leerdoelen te laten bereiken.

Toelatingsvoorwaarden:
- Leeftijd: Minstens 17 jaar worden in de loop van het kalenderjaar waarin de cursus start.
- Sporttechnische voorwaarde: een minimumscore behalen van 8,5/10 op de toelatingsproef OF in het seizoen voorafgaand aan de cursus individueel ‘overall’ en/of in team geselecteerd zijn voor het Belgisch Kampioenschap Ropeskipping georganiseerd door Gymfed vzw.

Prijs:
Module 1+2+3+4: 52u (€150)

Belangrijke documenten:
- Toelatingsproef Initiator RS 2016-2017
- Opleidingsstramienen Initiator RS 2016-2017
- Stageafspraken Initiator RS 2017-2018 (zie ook cursustekst Initiator Rope Skipping: pg 16-19)
- Beoordelingsdocument stagementor 2017-2018
- Lesvoorbereidingsformulier 2017-2018 - de Wordversie kan opgevraagd worden bij
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

Lessenrooster:
Cursus augustus 2017 (Gent): bekijk hier het lessenrooster

Info:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inschrijven:
Ga naar https://www.sport.vlaanderen/vts of klik hier voor de rechtstreekse link
Vera Fonck, 02/552 87 32, Vera.Fonck@sport.vlaanderen, www.sportvlaanderen.be

Meer info over de toelatingsproef

 


 
Info toelatingsproef:

Het VTS secretariaat hanteert een minimumperiode van 4 weken dat deze proeven moeten afgelegd worden. Het formulier dient ingevuld en getekend terug bezorgd te worden aan Vera.Fonck@sport.vlaanderen met  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. in cc. De proef kan op alle door Gymfd vzw georganiseerde rope skipping wedstrijden afgelegd worden. Je hoeft niet vooraf in te schrijven. Meld je de dag zelf aan bij de inschrijvingstafel voor skippers en juryleden. In de loop van de dag zal de proef worden afgenomen. Zijn er niet onmiddellijk wedstrijden gepland, dan kan je de toelatingsproef ook laten afnemen door iemand die minimum over het diploma Initiator rope skipping beschikt. LET OP: De persoon die de proef afneemt kan niet uit dezelfde club komen als de persoon die de proef aflegt.
Heb je het seizoen voorafgaand aan de cursus of het huidige seizoen individueel overall en/of in team een selectie behaald voor het Belgisch kampioenschap rope skipping georganiseerd door Gymfed vzw, dan ben je vrijgesteld voor de toelatingsproef van de initiatorcursus. De kandidaat-cursist dient zelf de deelnemerslijst (zie onder) van het desbetreffende BK (waarin zijn/haar naam vermeld staat) te bezorgen aan Sport Vlaanderen bij inschrijving Vera.Fonck@sport.vlaanderen en  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  in cc). Enkel zo kan de cursist vrijgesteld worden voor de toelatingsproef.

LIJSTEN GESELECTEERDEN BK:
- Seizoen 2015-2016: Geselecteerden BK masters 2015, Geselecteerden BK teams 2016
- Seizoen 2016-2017: Geselecteerden BK masters 2016, Geselecteerden BK teams 2017

Download hier het document van de toelatingsproef