Hoofdjury

Ook in het seizoen 2016-2017 wordt gewerkt met een diploma hoofdjury. Hoofdjuryleden moeten de aparte cursus volgen en geslaagd zijn voor de extra test om te kunnen fungeren als hoofdjury op een wedstrijd.


De hoofdjury neemt een stuk van de praktische organisatie van de wedstrijd op zich, coördineert de jurytafel en proefjureringen, jureert indien nodig en fungeert als contactpersoon voor de juryleden en beantwoordt hun vragen. Hij probeert ervoor te zorgen dat naast een vlot verloop alles ook fair verloopt zonder dat hij daardoor zelf scores aanpast of laat aanpassen.

De kwalificaties van een hoofdjury zijn:

  • volwaardig jurylid: Difficulty en Creativity + speed
  • 2 jaar ervaring als jurylid
  • minimum 21 jaar oud (°1996 of ouder)
  • sociaal mondig
  • onpartijdig
  • stressbestendig met juiste inschatting van situatie
  • voldoende computervaardigheden

Hoofdjuryleden dragen de door BRSF Vlaanderen vzw opgelegde kledij (sportschoenen, egaal zwarte trainingsbroek (zonder motief) of trainingsbroek van een nationale BRSF outfit en jurypolo). De jurypolo dient duidelijk zichtbaar te zijn. Het is niet toegestaan om als jurylid een sjaal te dragen. Het is wel toegestaan om een t-shirt met lange mouwen onder de polo te dragen. Voor hoofdjuryleden is enkel een zwarte longsleeve onder de polo toegestaan. Hoofdjuryleden dragen tijdens het jureren geen uniform dat gerelateerd is aan een club.

Een hoofdjury dient twee uur vóór aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn. Een hoofdjurylid dient lid te zijn van BRSF om te kunnen jureren voor een wedstrijd. Een hoofdjurylid kan geen wedstrijd jureren waaraan hij zelf deelneemt (bijvoorbeeld freestyles jureren indien hij enkel aan de speedonderdelen deelneemt).

Info:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.