Lid worden

Je bent een sportclub actief in de discipline rope skipping, je wenst het beste voor de club en haar leden?
Dan ben je bij de Gymnastiekfederatie Vlaanderen aan het juiste adres!


1) ALS SKIPPER

Als skipper of danser kan je enkel lid worden via één van de bij Gymfed vzw aangesloten sportclubs.
Bij inschrijving kiest de skipper of hij competitief of recreatief lid is.

Tot zolang een skipper niet heeft deelgenomen aan een wedstrijd (competitief of recreatief) kan een skipper een verandering  aanvragen (van competitief naar recreatief of omgekeerd) per mail naar onze medewerkers. Eens een skipper aan een bepaalde wedstrijd heeft deelgenomen, kan geen verandering meer aangevraagd worden (vb.: deelgenomen aan de recreacup = recreatieve skipper voor de rest van het seizoen, deelgenomen aan een PK C-Masters = competitieskipper voor de rest van het seizoen).  Een uitzondering op deze regel is deelname aan de FUN25, recreadance en/of buttondag. Aan deze 3 wedstrijden kunnen zowel recreatieve als competitieve skippers deelnemen. Om deel te nemen aan competitiewedstrijden dient een skipper de Belgische nationaliteit te hebben. Is dit niet het geval, dan heeft de skipper of het team de mogelijkheid om buiten competitie deel te nemen.

LID VAN EEN ROPE SKIPPINGCLUB?
ONTDEK HIER HET TERUGBETALINGSVOORDEEL VIA JOUW ZIEKENFONDS:

 

2) ALS CLUB

  • Als CLUB betaalt u 50 euro lidgeld.
  • Seizoen 2016-2017: voor elke aangesloten SKIPPER betaalt u jaarlijks 8 euro.
  • Elk lid krijgt korting op de toegangsprijs van Gymfed-wedstrijden op vertoon va zijn/haar persoonlijke lidkaart van BRSF of Gymfed.
  • Het inschrijvingsgeld van de recreanten gaat zo goed als mogelijk volledig terug naar de recreanten onder de vorm van bijvoorbeeld brevetten.
  • Het inschrijvingsgeld van de competitiespringers wordt ook terug in de competitie geïnvesteerd via bijvoorbeeld steun voor deelname aan internationale wedstrijden.
  • De inschrijving van de leden gebeurt via het ledenprogramma.


Hoe ga je te werk
?

  • Het beheer van de leden en het inschrijven voor activiteiten gebeurt online en op geen enkele andere wijze.De facturatie gebeurt via e-mail.
  • Per club wordt er één verantwoordelijke voor Administratie, één voor Competitie en één voor Recreatie aangeduid die als aanspreekpunt naar de federatie toe dient. De communicatie van de federatie naar de clubs voor deze topics zal steeds via deze perso(o)n(en) gebeuren. Het is dus belangrijk dat de clubverantwoordelijken over e-mail beschikken en deze dan ook regelmatig nakijken.
  • Indien één of meerdere skippers/teams van uw club zich wensen te selecteren voor een internationale wedstrijd kunnen zij zich niet selecteren voor de Belgische selectiewedstrijd via Gymfed vzw indien zij ook pogen deze selectie tot de Belgische selectiewedstrijd te behalen via een andere federatie.