Inschrijven

Voor 1 september van elk seizoen wordt bepaald wat de laatste inschrijvingsdatum is voor elke competitie. Deze datum staat vermeld in het ledenprogramma bij de desbetreffende wedstrijd. Tot deze uiterste inschrijvingsdatum kan men kosteloos veranderingen doorgeven zonder een reden op te geven. Eens de inschrijvingsdatum voorbij is, kan de inschrijvingskost voor een skipper die afhaakt (om welke reden dan ook) niet meer worden teruggevorderd.

 

Na de inschrijvingsdeadline kan men tot uiterlijk 4 dagen na het verschijnen van de deelnemerslijst op de website van BRSF Vlaanderen vzw nog veranderingen doorgeven, mits een boete van 25 euro per verandering, waarbij de maximumboete 200 euro bedraagt per wedstrijd. Een verandering betekent een extra inschrijving van een deelnemer (veranderen van stroom is niet toegestaan). Na de inschrijvingsdeadline kan omwille van een kwetsuur een skipper kosteloos geschrapt worden op voorwaarde dat een doktersattest wordt bezorgd waarin staat dat de skipper niet mag/kan deelnemen aan de wedstrijd.

BRSF competitiespringers dienen medisch in orde te zijn en goedkeuring te krijgen van een arts om aan rope skipping competities te mogen deelnemen. Deze goedkeuring wordt op papier gezet via het medisch geschiktheidsattest en ondertekend door de skipper en de arts. Het attest is slechts geldig voor 1 seizoen en dient dus voor alle competitiespringers jaarlijks vernieuwd te worden! Het medisch geschiktheidsattest moet in het bezit zijn van het BRSF secretariaat vóór de uiterlijke inschrijvingsdatum van desbetreffende wedstrijd (vb: Voor deelnemers aan de eerste wedstrijd (PK A-masters) dienen de medische geschiktheidsattesten bezorgd te worden ten laatste op 21/9/2016). Dit kan via e-mail of per post. Bij grote aantallen wordt aangeraden dit via wetransfer te doen (www.wetransfer.com). Voor alle competitieskippers dient de club ook een digitale foto toe te voegen via het ledenprogramma. Hiervoor geldt dezelfde deadline. Indien het medisch geschiktheidsattest en/of de digitale foto niet tijdig werden bezorgd, kan de deelname aan de wedstrijd worden geweigerd.

Inschrijven dient steeds te gebeuren via het ledenprogramma, tenzij anders overeengekomen. Bij inschrijving kiest de skipper of hij competitief of recreatief lid is. Tot zolang een skipper niet heeft deelgenomen aan een wedstrijd (competitief of recreatief) kan een skipper een verandering aanvragen (van competitief naar recreatief of omgekeerd) per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Eens een skipper aan een bepaalde wedstrijd heeft deelgenomen, kan geen verandering meer aangevraagd worden (vb.: deelgenomen aan de recreacup = recreatieve skipper voor de rest van het seizoen, deelgenomen aan een PK C-Masters = competitieskipper voor de rest van het seizoen). Een uitzondering op deze regel is deelname aan de FUN25, recreadance en/of buttondag. Aan deze 3 wedstrijden kunnen zowel recreatieve als competitieve skippers deelnemen.

Om deel te nemen aan competitiewedstrijden dient een skipper de Belgische nationaliteit te hebben. Is dit niet het geval, dan heeft het team de mogelijkheid om buiten competitie deel te nemen.